Könnyű és gyors ebéd vagy vacsora. Hidegen is fogyasztható tésztasalátaként.
3-4 személyre
Egy egész csirkemellet kockára vágunk, delikátba forgatjuk, és félre tesszük. Egy-másfél fej vöröshagymát megpucolunk, apróra vágunk, kevés olíván üregesre pirítjuk. Belerakjuk a húst, és magas lángon minden oldalát fehérre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a serpenyő forró legyen, hogy a hús víztartalma ki ne engedjen. Amikor a hús elkezd pirulni, másfél kanál tormás, csípős mustárt adunk hozzá, és ezzel pirítjuk egy percig, majd felöntjük egy deci fehérborral, továbbra is magas lángon egy percig pároljuk. Ezután felöntjük vízzel vagy húslével, annyira hogy teljesen ellepje, belerakjuk a finomra vágott répát, a borsót és a kukoricát. Egy mokkás kanál borssal és egy evőkanál petrezselyemmel fűszerezzük, ízlés szerint delikáttal ízesítjük. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor egy csapott evőkanál lisztet két deci tejszínnel összekeverünk, és ezzel besűrítjük. Egy fél csokor finomra vágott petrezselymet szórunk bele, majd besűrűsödésig főzzük. Egy csomag kifőtt penna tésztával összekeverve, sajttal megszórva tálaljuk.
Bon Apetit... vagy mi :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése