2010. augusztus 7., szombat

19. Lisztérzékenység, avagy mit eszünk a jövőben

Mint korábban említettem, fennállt a lehetősége annak, hogy lisztérzékeny a kicsi feleségem. Sajnálatos módon ez be is bizonyosodott az elmúlt hetekben. Szóval teljes életmód változás szükséges... vagy mégsem? Először persze mi is meg voltunk ijedve, hogy akkor mostantól mindenről le kell mondani. Van benne persze némi igazság, lásd pl. Boci csoki... Soha többé, amíg ugyan ez a receptúra. Viszont már most nagyon jól látszik, hogy rengeteg dolog megvehető-elkészíthető, és még ha nem is tökéletesen olyan, mint az "eredeti", azért tökéletesen megfelel. Egy jó példa: a legnehezebb dolog talán a kenyér kérdése. Első próbálkozásra a Mester kenyérport használtuk. Meg lehet enni, de valahogy nem olyan, mint az eredeti. Próbáltunk egy másik receptet, Schar lisztporból. Eredmény: szerintem finomabb, mint a Tescós fehér kenyér... :D Most próbálgassuk végig a Lisztérzékeny.hu-n található recepteket, hátha lehet fokozni. Szóval, ha te is LÉ (LisztÉrzékeny) vagy, kezd az előbb említett linken, mindent megtalálsz, amire szükséged van.

Itt merül fel a kérdés: akkor mi lesz a blog-gal? A válasz egyszerű: folytatódik.
Terveim szerint olyan ételek receptjeit fogom ide feltenni, amik a lisztérzékenyeknek és az ebben a betegségben nem szenvedőknek egyaránt elkészíthető és bátran fogyasztható. Természetesen megjelölök egyes márkákat a felhasználás során, amit a lisztérzékenység miatt használni kell (pl. a Delikát nem ajánlott a lisztérzékenyeknek, de Vegeta igen), de "normál" esetben helyettesíthető mással. Létrehozok egy bejegyzést, amely minden recept elején linkelve lesz, és az új olvasók kedvéért tartalmaz minden infót.

Hamarosan új receptek, addig is kitartást! Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése