2010. július 13., kedd

17. Töltött hagyma

Lisztérzékeny vagy? Olvass: http://progizmo.blogspot.com/2010/08/20-info-liszterzekenyeknek-leknek.html

Üdv ismét!

Íme egy nagyszerű köret, esetleg főétel, vagy kísérő fogás. Egyszerű és igen ízletes. Még a feleségem is szereti, pedig ő nem rajong a vöröshagymáért.
Kezdésnek a hagymákat pucoljuk meg és vágjuk ketté. Fejenként 2-3 fej hagymát számolhatunk. A hagymák közepét szedjük ki úgy, hogy maradjon egyben 2-3 a legnagyobb rétegekből, mintegy kosár. A közepéből kiszedett részt vágjuk apróra. 10-15 dkg bacont szintén apróra vágunk, amit lepirítjuk kevés zsíron. Belerakjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, (kis reszelt szerecsendió is mehet bele) és üvegesre pároljuk. Felöntjük annyi tejszínnel, hogy híg mártás jellegű legyen. Beletesszük a főételhez illő zöld-fűszert (petrezselyem, oregánó, bazsalikom, stb.) és 3-5 percig főzzük. Reszelt füstölt sajtot szórunk bele, sokat :D Ekkor már húzzuk le a tűzről, keverjük össze és kóstoljuk meg. Az elkészült tölteléket kanalazzuk bele a hagymakosárkákba, mehet púposan is. Sütőben 200 fokon 30-40 percig süssük. Természetesen grillezhetjük is, ekkor talán 10-15 percig alufóliában, majd 20 percig natúr süssük. Tökéletes kísérőétel sültek mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése